Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt tortanobröd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd fyllt med rökt skinka, mozzarella, soltorkade tomater och oregano. Fyll detta bröd med diverse läckerheter efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt olivolja, honung, salt, durumvetemjöl och därefter vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Lägg på skinkskivorna, soltorkade tomater, torkad eller färsk oregano och smula över mozzarellan.
  3. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Forma rullen till en krans och fäst ihop ändarna snyggt och noga. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. sätt in brödet mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-28 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.