Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätteenkel och supergod köttfärslimpa

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Alla ungars (och vuxnas) favorit! Hemligheten är nog att den är så fluffig men ändå god yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbröd, potatismjöl och mjölk svälla i 10 minuter i en stor bunke. Blanda sedan i resten, köttfärsen sist.
  2. Forma till två limpor i en ugnsfast form. Smält smör och häll i en skvätt soya och pensla limporna med det.
  3. Ugnsbaka i 30 min i 200 grader. Sänk sen värmen till 175 grader och låt det gå ytterligare 30 minuter. Pensla gärna limporna ytterligare en gång under gräddningen.
  4. Servera med kokt potatis och gärna stuvade morötter. Gillar man lingonsylt passar det bra också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.