Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm stora. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skala lök och morot. Skär i mindre bitar. Bryn fläsket lätt i lite margarin. Lägg över i en gryta.
  2. Bryn löken på samma sätt och lägg över i grytan. Bryn älgköttet i margarin i omgångar och se till att det får fin färg på alla sidorna. Lägg över i grytan. Salta, krydda, strö över vetemjöl och rör om. Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
  3. Ansa och skölj brysselkålen och tillsätt den när ca 5 minuter återstår av koktiden. Strö över persilja, serveras med kokt potatis, sallad och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.