Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländska hjortronbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Härliga bullar med extra god fyllning. Mandelmassa och hjortron är en perfekt kombination och den lite annorlunda utbakningen är rolig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vatten och värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i socker, kardemumma, salt, ägg och det mesta av mjölet, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 60-90 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, riven mandelmassa, socker och vaniljsocker. Är sylten tunn låt 1 dl av den rinna av i en sil. Rör ner den avrunna sylten i fyllningen vid utbakningen.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda inte. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en tjock platta, 20x20 cm. Skär varje platta i 4 rutor. Lägg en klick fyllning mitt på varje ruta. Samla ihop hörnen och lyft bullen till fasta/hårda bullformar. Vik ut hörnen över kanten och klicka i resten av sylten. Låt jäsa övertäckta, 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pudra över florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.