Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländskt tunnbröd med renfilé, västerbottensmos, picklad lök och messmörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En renklämma deluxe med extra allt som passar perfekt till middag! Tunnbröden kan förstås bytas ut mot butikens tunnbröd, men nybakat är en oslagbar lyx.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bröd: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt smör, messmör, salt, brödkryddor, hjorthornssalt och mjöl. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Picklad lök: Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och vatten. Blanda ner lök och tranbär.
  3. Västerbottensmos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, tillsätt smör och mjölk och vispa till ett mos. Rör ner den finrivna västerbottensosten.
  4. Messmörsås: Blanda créme fraiche med messmör, salt, peppar och timjan.
  5. Kött: Sätt ugnen på 150 grader. Hacka enbären. Strö enbär, salt och peppar på köttet. Bryn det runtom i smör och timjan. Lägg över i en form och stek mitt i ugnen ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut köttet och höj ugnsvärmen till 275 grader.
  6. Ställ in en plåt i ugnen så att den blir varm. Ta upp degen på arbetsbänken och dela den i 4 delar. Kavla ut varje bit till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Kavla sista gången med en kruskavel. Grädda bröden, ett i taget ca 1 minut. Låt svalna under bakduk.
  7. Skiva köttet tunt. Servera på tunnbröd med mos, picklad lök och sallad. Ringla över messmörsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.