- Serverar: 35 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En extremt god modell av socker kaka perfekt för midsommarafton eller födelsedagskalas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa eller ha bakplåtspapper i en djup plåt.Smält smöret och lått svalna så den blir mjuk och smidig.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Rör ner torrblandningen i smeten och tillsätt matfettet och mjölk. Rör ner hackade hasselnötter och kokosflingor. Rör till en jämn smet,
Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min
- Glasyren
Smält smöret tillsätt hallonmoset och så tilsätter du florsocker. Du ser själv om du behöver vatten eller inte, tillsätt vatten beroende på hur tjock glasyr du vill ha och låt sjuda en stund. Ställ i kylen och låt stelna lite och sen breder du på den över hela kakan.
- Servera gärna med vispad grädde blandat med ca 4 dl mosade frysta hallon
Publicerat den
25 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser supergott ut! Måste jag absolut testa att göra!
ja alla som har smakat på den tyckte den va extremt god så prova du :)