Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jacks saffransbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Höjdar saffransbullar fyllda med mandelmassa och vaniljsås, så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min.
  3. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
  4. Dela degen i 16 bitar, forma runda bullar.
  5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Blanda 100 g farinsocker, 100 g rumstempererat smör, 100 g riven Odense Mandelmassa 50/50 och 50 g Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet.
  7. Vispa upp ägget lätt och pensla bullarna, gör ett hål i varje bulle med fingret och fyll hålet med fyllningen.
  8. Garnera med pärlsocker.
  9. Grädda i 10-12 min på mittersta falsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.