Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägarsås

(1 kommentar)  
Skriv ut

Passar bra till vilt ex. älgfilé, rådjurssadel mm

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka morot, lök, palsternacka, rotselleri samt vitlök Bryn detta i 50 gram smör Slå på 3 dl gott vin, 1 msk brunt farinsocker, saften av ½ lime, ½ msk kinesisk soya, 3 dl grönsaksbuljong samt lite sherry, vanlig soya alltefter vilken kulör som önskas på såsen. Lägg i en timjankvist Låt detta koka i ½ timme Sila buljongen. Salta och peppra efter smak. Tillsätt 100 gram smör och red såsen. Strax innan servering slå i lite vin och dra i lite cayennepeppar. Om mer mustighet önskas slå i lite flytande koncentrerad viltbuljong.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stiffe62 9 mars 2009

    Lagt till ingredienserna som fanns med i beskrivning, rättat text i ingredienserna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.