God schnitzel.
Instruktioner
- Skölj schnitzlarna i kallt vatten. Torka av med hushållspapper.
Bulta dom gärna lätt med knogarna eller med en klubba för att möra dom lite.
- Krydda båda sidor med salt, peppar och paprika. Låt stå 5-10 min.
- Vispa upp äggen i en skål eller djuptallrik. Doppa en schnitzel i taget i ägget, vänd den sedan i mjölet doppa i äggen igen och vänd till sist i ströbrödet.
- Stek i olja på medelvärme 5-7 min på varje sida tills dom är genomstekta och gyllenbruna.
- Jägarsås:
Skiva svampen. Stek den i smöret, låt löken fräsa med mot slutet.
Häll på vinet och låt det koka in till nästan hälften. Rör ner tomatpurén.
- Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och låt det fräsa tillsammans en stund. Späd med buljongen under vispning, häll i grädde och låt såsen koka ca 5-10 minuter.
- Rör ner svampblandningen i såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera med purjolökspotatis(finns i min kokbok) såsen och en sallad.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar