Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägmästarens höstgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en gryta med verklig must och smak. En särskilt fin brytning ger klicken av sur grädde, som tronar i mitten och som läggs dit strax före serveringen. I originalreceptet ska det vara isterflott, men jag har lagat den här grytan med margarin och det har gått jättebra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn den guldgul i fettet. Strö över paprikapulver och salt. Tillsätt sidfläsket, skuret i bitar, och låt det puttra på ganska svag värme 30-40 minuter. Lägg i den sköljda, urkramade surkålen, lägg på lock och låt allt koka tills kålen är färdig. Om man använder surkål på burk behöver denna bara värmas upp tillsammans med fläsk och lök, som då i stället får puttra längre ensamma i början.
  2. Smaka av grytan och skär ned den strimlade paprikan. Lägg en rejäl klick gräddfil eller sur grädde i mitten och servera grytan rykande het med potatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.