Jätteenkel och supergod köttfärslimpa

Alla ungars (och vuxnas) favorit! Hemligheten är nog att den är så fluffig men ändå god yta.

Ingredienser

1 kg köttfärs
1 ½ dl ströbröd
2 ½ msk potatismjöl
5 dl mjölk
3 st ägg
3 tsk salt
3 krm vitpeppar
Fräst lök efter tycke och smak

En klick smör
En skvätt soya

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Visningar:
662
Sparat:
12

Gör så här

Låt ströbröd, potatismjöl och mjölk svälla i 10 minuter i en stor bunke. Blanda sedan i resten, köttfärsen sist.

Forma till två limpor i en ugnsfast form.
Smält smör och häll i en skvätt soya och pensla limporna med det.

Ugnsbaka i 30 min i 200 grader. Sänk sen värmen till 175 grader och låt det gå ytterligare 30 minuter. Pensla gärna limporna ytterligare en gång under gräddningen.

Servera med kokt potatis och gärna stuvade morötter. Gillar man lingonsylt passar det bra också.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
av LEDIVO
över 2 månader
av pompano
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Agnii
över 2 månader
av Lisa35
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.