Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegoda mini-calzone

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig rätt som man kan variera med mängder av fyllningar. Trevlig att dela med sig av. Dubbel sats fungerar lika bra om man vill frysa in ett gäng och ha som mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula jästen och blanda den med det fingervarma vattnet och rör sedan ner socker, salt och olivolja. Blanda ner mjölet lite åt gången och arbeta till en smidig deg.
  2. Låt jäsa i 25 minuter.
  3. Dela degen i 16 delar och kavla dem till tefats stora pizzor. Lägg fyllningen i mitten och inte för långt ut i kanterna. Kläm ihop kanterna och grädda i 10-15 minuter på 200*. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Terementen 11 maj 2010

    Supergoda!:)

  • Johnnie 19 maj 2010

    Hej tack för ett braw recept. Dom var jättegoda och jag frös i en del men när jag skall värma dom - jag värmde dom upptinade så blev dom hårta på ovansidan, skall dom penslas eller göras något annat för att få dom lika mjuka som nygräddade. Hälsningar Johnnie

  • sanna_elina 19 maj 2010

    Hej Johnnie! Nej jag penslade dem inte med någonting och mina blev mjuka ändå. Du kan ju prova att pensla dem nästa gång om du gör dem igen. Ibland kan olika micros vara väldigt olika i styrka, min är riktigt gammal :) Skriv gärna igen om du provat att pensla!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.