Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jalapeno- och cheddarbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Jalapenon i brödet gifter sig fint med cheddarosten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördegen: Rör ner jästen i vattnet. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör ihop degen. Låt jäsa i 3-4 timmar.
  2. Degen: Blanda alla ingredienser utom ost och jalapenos med fördegen och knåda väl. Jäs i 30 minuter.
  3. Blanda i finhackade jalapenos och ost. Forma till två runda limpor och låt dem jäsa på smord plåt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader. När bröden är färdigjästa, pudra på lite gurkmeja.
  4. Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbottnen med vatten. Sänk sedan temperaturen till 200 grader. Grädda i ca 10 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.