Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jambalaya

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jambalaya har sitt ursprung i New Orleans, där blandningen av spansk, indiansk, fransk och afrikansk matkultur har skapat det som kallas kreolsk kokkonst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skala vitlöksklyftorna. Strimla paprikan. Doppa tomaterna i hett vatten. Skala och hacka dem.
  2. Fräs löken och paprikan i majsoljan några minuter utan att det får färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomaterna och riset. Fräs en stund under omrörning. Späd ev med lite buljong.
  3. Skär skinkan och korven i bitar. Lägg dem i grytan och späd med resten av buljongen.
  4. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika. Koka upp och låt sjuda under lock 20 minuter. Rör till sist ner räkorna och servera omedelbart. Spara ev lite skinka och räkor för garnering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • DoctorWho 11 juni 2013

    Jättegott, trots att jag uteslöt räkorna. MUMS!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.