En helt underbar rätt som gör succé.
Instruktioner
- Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
- Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter, tillsätt 6 dl vatten och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt(ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten.
- Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.
- Servera gärna Jambalayan med en god yoghurtsås eller naturell Créme fraiche.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar