Servera som den är i en skål eller i glas men den blir också urläcker tillsammans med en sås på mixade hallon.
Instruktioner
- Ta fram en låg form på 20–25 cm och sätt den i frysen.
- Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna ca 15 minuter.
- Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.
- Smaka av. Om citronerna är mycket sura kan det behövas lite mer socker.
- Häll blandningen i den frysta formen och ställ tillbaka i frysen igen. Ta fram den efter ungefär 1 timme och rör om med en gaffel. Fortsätt att röra om en gång i timmen de närmaste tre timmarna, sedan är den färdig att servera.
- Den kan förvaras ett par dagar i frysen, övertäckt med plastfilm. Får den stå längre börjar det bildas iskristaller i den.
Publicerat den
2 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar