Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamie Olivers citronsorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera som den är i en skål eller i glas men den blir också urläcker tillsammans med en sås på mixade hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en låg form på 20–25 cm och sätt den i frysen.
  2. Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna ca 15 minuter.
  3. Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.
  4. Smaka av. Om citronerna är mycket sura kan det behövas lite mer socker.
  5. Häll blandningen i den frysta formen och ställ tillbaka i frysen igen. Ta fram den efter ungefär 1 timme och rör om med en gaffel. Fortsätt att röra om en gång i timmen de närmaste tre timmarna, sedan är den färdig att servera.
  6. Den kan förvaras ett par dagar i frysen, övertäckt med plastfilm. Får den stå längre börjar det bildas iskristaller i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.