Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jamies episka grillsås och torrmarinad

 
Skriv ut

En mycket smakrik grillsås och torrmarinad som sätter piff på vilken kyckling och köttbit som helst! Ur Jamie Olivers "Amerika". Det är en del att hålla reda på, så läs igenom noga så det inte blir galet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör lök, vitlök och chili till en fin massa i stavmixer eller matberedare. Häll en skvätt olivolja i en stekpanna fräs varsamt massan på låg värme i 5 minuter.
  2. Lägg under tiden alla örter och kryddor i matberedaren. Skala apelsinerna, men akta för att få med en vita hinnan. Lägg skalet i matberedaren. Kör till en puré och blanda ner i stekpannan, fräs någon minut. Tillsätt socker, rör om ordentligt och fräs ytterligare några minuter tills sockret börjar lösas upp och det blivit en tjock brun massa. Häll i vatten och låt sjuda i några minuter, pressa i juicen av apelsinerna och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om ordentligt och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills såsen tjocknat lite, 5 - 10 minuter.
  3. Sila såsen genom en finmaskig sil och upprepa. Låt svalna helt och häll upp på burk. Såsen står sig ungefär 1 vecka i kylen.
  4. Stöt fänkålsfröna i en mortel och blanda sedan med resten av ingredienserna till en mörkröd massa. Häll i några skvättar äppelcidervinäger och olivolja, blanda väl och marinera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.