Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jan-Boris Möllers vitlökssill

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett enkelt sätt att göra egen sill. Efter att ha sett Jan-Boris göra detta på tv så har jag gjort det både till jul och påsk, varje år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Koka upp vatten, ättika och socker och när sockret löst sig så kyles lagen snabbt ner. Lägg sillen, löken och kryddorna i en karott och häll över lagen. Låt stå kallt 1 dygn för att benen ska mjukna. Rör ihop fil, crème fraiche, sherry och vitlök och låt stå kallt ett dygn.
  2. Dag 2: Blanda i sillen och låt det stå 2 dygn innan det serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LaJefa 29 november 2008

    Har fått äran att arbeta med honom i två dagar i mitt liv och är ganska säker att detta är en toppen inläggning.

  • klockargarden 29 december 2008

    Hej! Måste få tacka dig för ett bra recept på en god vitlökssill! Den smakade jättegott. När jag skulle göra den upptäckte jag att jag inte hade någon sherry hemma. Visste inte vad jag skulle ersätta den med, men för att få lite sötma så tog jag några nypor farinsocker! Jag fick göra som Kajsa Warg, man tagervad man haver! Hur som helst så blev sillen mycket god iallafall! Ett Gott Nytt Matår önskar jag dig! Mvh Birgitta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.