Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jannes halvgrova

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett lättlagat och mättande bröd

Ingredienser

Instruktioner

Blanda kli, flingor samt havregryn i en skål tillsammans med margarinet. Häll kokande vatten över, rör om och låt svalna Smula jäst i en bunke, häll över 2 dl 37º vatten och lös upp jästen under omrörning. Tillsätt salt, sirap/honung samt den avsvalnade flingblandningen. Tillsätt mjölet med med låg hastighet i 5 minuter. Smeten skall släppa på väggarna / nästan på gränsen till lite kletig. Öka till max i ytterligare 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i minst 1 timme. Ta upp och knåda degen, forma till 2 limpor. Lägg på plåt eller använd 1, 5 liters silikonformar. Låt degen jäsa minst i 30 minuter. Sätt ugnen på 250º, samt ställ in en plåt nederst i ugnen med vatten i. Baka brödet i 5 minuter på den höga värmen, sänk därefter till 200º och baka i ytterligare 40 minuter. Lufta efter 20 minuter och lägg då en folie över då om du inte vill ha en hårdare skorpa. Låt brödet vila efter bakningen i minst 30 minuter. Njut av ditt nybakade bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.