Instruktioner
Blanda kli, flingor samt havregryn i en skål tillsammans med margarinet.
Häll kokande vatten över, rör om och låt svalna
Smula jäst i en bunke, häll över 2 dl 37º vatten och lös upp jästen under omrörning.
Tillsätt salt, sirap/honung samt den avsvalnade flingblandningen. Tillsätt mjölet med med låg hastighet i 5 minuter. Smeten skall släppa på väggarna / nästan på gränsen till lite kletig.
Öka till max i ytterligare 5 minuter.
Låt jäsa under bakduk i minst 1 timme.
Ta upp och knåda degen, forma till 2 limpor.
Lägg på plåt eller använd 1, 5 liters silikonformar.
Låt degen jäsa minst i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250º, samt ställ in en plåt nederst i ugnen med vatten i.
Baka brödet i 5 minuter på den höga värmen, sänk därefter till 200º och baka i ytterligare 40 minuter.
Lufta efter 20 minuter och lägg då en folie över då om du inte vill ha en hårdare skorpa.
Låt brödet vila efter bakningen i minst 30 minuter.
Njut av ditt nybakade bröd