Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jansson extra allt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lite kaviar i grädden är hemligheten bakom den goda smaken. Och snåla inte med ansjovisen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i riktigt tunna stavar, några mm tjocka (använd gärna mandolin om du har det) Strimla löken och fräs den mjuk i smöret.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet) i en ugnssäker form eller i ugnssäkra portionsformar. Salta försiktigt, tänk på att både ansjovis och kaviar tillför salt.
  4. Vispa samman kaviar och mjölk och blanda med grädde och ansjovisspad. Slå detta över formen eller formarna och fördela smöret i små klickar på toppen. Avsluta med ströbrödet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk och vätskan kokat in. I portionsformar tar det ca 25 minuter. Låt formen stå minst 20 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.