Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jansson med surströmming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fresta med surströmming istället för ansjovis i en klassisk Jansson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen. Skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form.
  3. varva potatis, lök och surströmming i formen, avsluta med potatis överst. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över lite ströbröd. Skär tunna skivor av smöret, gärna med osthyvel, och lägg på.
  4. Ställ in mitt i ugnen i ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är din Jansson färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.