Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fetaost + soltorkade tomater är en klockren kombo som vi alla vet. Men visste ni att det är galet gott i en potatisgratäng? Den här gratängen brukar jag ha på julbordet som ett alternativ till Janssons frestelse. Men den fungerar lika bra som ensamrätt som till kött och fisk. Prova du med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och strimla den. Smörj en gratängform och varva potatis, fetaost och tomater. Salta och peppra mellan varven. Häll över grädden. Strö över ströbrödet och klicka ut smöret ovanpå.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Täck med aluminiumfolie om den blir för mörk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hillan66 28 februari 2009

    Ikväll gjorde jag din gratäng och jag måste säga att den var jättegod! Jag använde marinerade soltorkade tomater (orginal) ej i olja och sen hade jag fetaost i bit som jag smulade i gratängen - ca halva biten. Mums så gott det blev! Det var absolut inte sista gången! Hälsningar Hillan :o)

  • pihal 18 maj 2011

    Smaskens till sista slicken. jag har gjort den flera gånger och även bjudit vänner på den och alla har velat ha receptet. 5 stjärnor av mig. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.