Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse á la Nils Emil

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kocken Nils Emil eget recept jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Varva potatisen, löken och ansjovisen i en smord ugnssäker from. Börja och sluta med potatis. Peppra lite mellan varven. Slå över ansjovispad och grädde så det täcker. Sikta över ett tunt lager ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och lådan fått vacker färg. Häll på mer grädde om det behövs

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Vetebullen 26 december 2008

    Hej! 5 poäng ger jag för denna rätt som är mycket god och proportionerna mellan ingredienserna är väl avvägda.

  • JennyV 23 december 2010

    Smaskens! Smakade perfekt, precis enligt min smak!

  • kantomen 25 december 2010

    troligtvis den godaste jansson jag ätit!

  • stunberg 25 december 2010

    Mmmmmm, en femma!

  • PethraD 31 december 2010

    En väldigt bra Jansson. Lagomt salt och så.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.