Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efter påsk helgen är det kanske många som har en bit gravad lax över, då är detta recept perfekt att göra, och gott dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs den lätt i smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär laxen i strimlor. Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren och avsluta med lax och dill. Häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen 50-60 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bjuranna 3 januari 2009

    Mums!! Helt perfekt! Tog lite längre tid i ugnen eftersom jag hade en lite mindre form. Synd bara att man så sällan har gravad lax över, men den här lax jansson kommer vara given efter både jul och påsk. Tack för ett mycket bra recept!

  • bjuranna 4 januari 2009

    Laddar upp en bild också...

  • e-doc 24 januari 2009

    Jag är inte så förtjust i gravad lax men jag kan tänka mig att de är mumsigt med rökt lax också. Det ska jag prova! //E-doc

  • morkri 7 mars 2009

    Provade faktiskt en liknande variant i julas då vi fick hem ett par som inte åt kött. Jag hade gjort en "köttfärsjansson" och fick snabbt göra en variant med varmrökt lax som var det vi hade hemma. Den blev så god att knappt någon åt av köttfärsjansson. Rekommenderas att prova och är man inte så förtjust i gravad och rökt lax och kanske som vi får sånt i julklapp av arbetsgivaren, ja då ska ni absolut testa detta. En riktig nyårs middag.

  • farmoringer 13 april 2010

    Det här var supergott.. Blir att göra fler gånger....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.