Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här längtar jag efter varje jul och påsk..det är der bästa jag vet, sååå himla god !

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär löken i tunna skivor. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smör på svag värme cirka 4 minuter. Rensa och dela ansjovisen i filéer. Skala potatisen och skär den i fina strimlor eller strimla den i matberedare. Varva potatisstrimlor, lök och ansjovis i en smord, ugnssäker form. Börja och sluta med potatis. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll blandningen över potatisen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar. Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.