Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis och lök, skär potatisen i tunna strimlor (det går bra att grovriva i matberedare), skiva löken. Smörj en stor aluminiumfolieform. Varva potatis, lök och ansjovis och avsluta med potatis. Häll på gräddmjölken och lägg på lock och sätt in i frysen.Alternativt "halvgrädda" redan nu, med ströbröd över, i 200 gr ugnsvärme. Frestelsen ska inte få särskilt mycket färg. Låt kallna. Lock på. In i frysen.Färdigställ: Tina i kylen över natten, lägg ev på ströbröd och margarinklickar. Grädda i 200 gr ugnsvärme ca 45 min, halva tiden om Frestelsen förgräddats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.