Varför inte servera en Jansson, förutom ansjovisfilé, även med turkisk yoghurt och skivad purjolök.
Instruktioner
- Skär ansjovis i grova bitar. Spar spadet. Strimla potatisen och lägg den i rikligt med vatten. Rör om någon gång. Ta upp potatisen efter 5-10 min, låt rinna av ordentligt och blanda med den skivade löken och purjon.
- Värm lite olja i en djup teflonpanna och fräs potatisblandningen på medelvarm spisplatta. Potatisen ska bli "glasig", men inte ta färg. Får inte allt plats i en panna, häller du den frästa potatisen i en gryta.
- När allt är stekt tillsättes alla övriga ingredienser. Låt koka upp under svag värme och jämn omrörning. När potatisen är mjuk hälls blandningen i en ugnssäker form.
- Grädda frestelsen i 175º ca 30 minuter.
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar