Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons frestelse på Lindahls vis

 
  • Serverar: 4-12 portioner
Skriv ut

Varför inte servera en Jansson, förutom ansjovisfilé, även med turkisk yoghurt och skivad purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ansjovis i grova bitar. Spar spadet. Strimla potatisen och lägg den i rikligt med vatten. Rör om någon gång. Ta upp potatisen efter 5-10 min, låt rinna av ordentligt och blanda med den skivade löken och purjon.
  2. Värm lite olja i en djup teflonpanna och fräs potatisblandningen på medelvarm spisplatta. Potatisen ska bli "glasig", men inte ta färg. Får inte allt plats i en panna, häller du den frästa potatisen i en gryta.
  3. När allt är stekt tillsättes alla övriga ingredienser. Låt koka upp under svag värme och jämn omrörning. När potatisen är mjuk hälls blandningen i en ugnssäker form.
  4. Grädda frestelsen i 175º ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.