Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons på nytt vis

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det är enkelt att laga Janssons frestelse på spisen och extra festligt blir det att servera den i små kaffekoppar eller små portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i små tärningar. Stek löken i smöret i en stekpanna med hög kant, ca 3 minuter. Blanda ner potatisen och fräs ytterligare ca 5 minuter.
  2. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter, späd eventuellt med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, ansjovisspad och peppar.
  3. Dra pannan från värmen och blanda i ansjovisfiléerna, skurna i små bitar. Låt stå ca 3 minuter. Fördela frestelsen i små koppar eller portionsformar. Garnera med hackad dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.