Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssons paj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En supergod pajvariant på Janssons frestelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör fullkornsdinkel, vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör ytterligare några sekunder. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 gr. När den kokta potatisen kallnat skär den i skivor. Hacka löken och fräs den i smör, löken ska vara lite glansig. Häll bort spadet från ansjovisburken. Mosa ansjovisen med en gaffel. Vispa ihop ägg, vispgrädde, salt och peppar till en äggstanning. Varva potatis, lök, ansjovis och äggstanning i pajskalet. Grädda pajen ca 40 min.
  2. Ugn: 225 gr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.