Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

riktigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Fräs löken mjuk i smör,i en stor kastrull. Slå på mjölk och grädde, koka upp. 2. Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. Koka upp alltsammans under ständig omröring. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ansjovisspad. 3. Slå upp alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödet över och grädda ca 45 minuter i 175 graders ugn.
  2. När man gör Janssons är det värt att lägga ned lite möda på att rensa hel ansjovis, men hinner man inte det så tar man filéer.
  3. Servera med ett gott knäckebröd och prova gärna med inlagda rödbetor och dijonsenap till.
  4. Tillagningstid: Janssons frestelse En och en halv timme

Kommentarer (17)

  • maisac 24 december 2008

    Bästa Janssons jag har smakat.

  • jimmyboy_666 9 maj 2009

    Denna var mkt god och uppskattad hos oss när den gjordes under påsk. Klart värd att rekommendera.

  • chatte71 15 december 2009

    Denna gjorde jag i helgen som gick och det var många av mina vänner som tyckte att det var den bästa Jansson dom smakat. Samma säger jag! Jag är inte så förtjust i ansjovis så jag tog lite mindre än hälften till dubbel sats (200 g). Kommer att göras fler gånger!

  • Maithai 26 december 2009

    Jättegod och krämig! Enkelt recept, fast det var lite pilligt att rensa hela ansjovis, tror det blir filéer nästa år. Trodde att min jansson blev för salt, men det var helt perfekt dagen efter, julafton. Tack för ett bra recept!

  • hp67 9 januari 2010

    Riktigt god jansson. Vi laga den igår och den blev väldigt uppskattad. Resterna åt vi idag och den var om ännu godare idag. Kommer att laga toll den många gånger.

  • gds877 26 augusti 2010

    Mycket god Jansson, en favorit blir detta.

  • lekmanhansen 23 december 2010

    Seriöst den godaste Jansson jag ätit, o jag är stor fanatiker av Jansson! Kommer alltid bli denna från o med nu!!! Yum!

  • betsla 27 december 2010

    Mycket gott! Krämigt och gräddigt!

  • fiskstryparen 4 januari 2011

    Sweet! Tog dock en palsternacka o lite mindre potatis för en naturlig sötma

  • zentaschiller 27 december 2011

    Mycket god och uppskattad på jobbet när jag gjorde den dit. Många som är "kräsna" med Janssons tog om. Mycket beröm och lovord!!! En ny favorit!

  • asalun_68 5 maj 2012

    Denna är jättegod!

  • Eckhardt 6 december 2012

    Supergod! Den godaste Janssons jag smakat ... Rekommenderas varmt .. Tack för receptet!!

  • karin4711 15 december 2012

    Lättlagat. Supergott

  • dag6 7 februari 2013

    Underbart gott :

  • Mizzie1 26 december 2013

    Absolut den bästa jansson jag har smakat.

  • melande 26 juni 2016

    Den bästa Janssons jag ätit i mitt 59 åriga liv. Mina gäster lovordade den, så ett jätte stort tack för receptet.

  • hp67 18 oktober 2016

    Igår åt vi denna goda jansson igen. Vilken gång i årdningen vet jag inte. Supergott 👍

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.