janssonsfrestelse

riktigt god

Betyg (23 röster)
Antal personer
5 st

Gör så här

1. Fräs löken mjuk i smör,i en stor kastrull. Slå på mjölk och grädde, koka upp.
2. Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. Koka upp alltsammans under ständig omröring. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ansjovisspad.
3. Slå upp alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödet över och grädda ca 45 minuter i 175 graders ugn.

När man gör Janssons är det värt att lägga ned lite möda på att rensa hel ansjovis, men hinner man inte det så tar man filéer.

Servera med ett gott knäckebröd och prova gärna med inlagda rödbetor och dijonsenap till.


Tillagningstid: Janssons frestelse En och en halv timme

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Potatis, Gul lök, Smör, Grädde, Mjölk, Strösocker, Ansjovis, Salt, Vitpeppar, Ansjovisspad, Ströbröd
Visningar:
11944
Sparat:
595

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.