Supergott alternativ till Janssons frestelse.
Perfekt som förrätt.
Instruktioner
- Blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skiva potatisen. Ansa och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör ca 5 min. Fördela potatis och lök i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gräslök.
- Häll blandningen i pajskalet. Strö på ost. Grädda ca 40 min. Garnera med gräslök.
- Tips:
Tryck ut pajdegen i kokotter (små, ugnsfasta portionsformar) eller amerikansk muffinsform av plåt, lägg i fyllningen och servera som förrätt.
- Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
7 januari 2015
Skriv kommentar