Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Janssonspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergott alternativ till Janssons frestelse. Perfekt som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skiva potatisen. Ansa och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör ca 5 min. Fördela potatis och lök i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gräslök.
  5. Häll blandningen i pajskalet. Strö på ost. Grädda ca 40 min. Garnera med gräslök.
  6. Tips: Tryck ut pajdegen i kokotter (små, ugnsfasta portionsformar) eller amerikansk muffinsform av plåt, lägg i fyllningen och servera som förrätt.
  7. Går utmärkt att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.