Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Japansk knäck

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Knäck utan grädde, inget pillande med formar utan häll ut på bakpapper och bryt eller skär i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka mandeln fint Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka i 18-20 min, inte för häftigt det får inte bli bränt. Kolla att smeten är klar genom att droppa några droppar i en kopp med kallt vatten, den ska vara hård. Tillsätt mandeln när knäcksmeten är klar och låt det koka ihop ca 1 minut. Häll upp på ett fat och bryt i bitar eller skär i rutor när den stelnat lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.