- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Fylligare smak än vanlig kalops.
Instruktioner
- Skär köttet i 2x2 cm kuber. Hacka den gula löken och grovhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna i ½ cm skivor. Dela champinjonerna i kvartar.
- Bryn bacontärningarna och ta upp dem så länge och gör likadant med champinjonkvartarna.
- Bryn kött och lök och vitlök, strö över vetemjöl och rör om, häll sedan i vin och vatten, låt puttra i en timme tillsammans med lagerblad och peppar och salt.
- Efter en timme lägg i morötterna och låt puttra i ca 20 minuter till, lägg sedan i de brynta champinjonerna och bacontärningarna. Koka i ytterligare 10 minuter sedan är det klart.
Servera med potatis och lingonsylt till!
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott älsklingen min! Jag älskar ju din kalops! Kram
Rödvinskalopsen var jättegod! Den ska vi ha fler gånger. Kram Annica