Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jarlsberg pinnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

En av mina favoritostar är Jarlsberg från Norge. Det här receptet vill jag varmt rekommendera till bl.a. soppa, buffé, till drinken...

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Blanda mjöl, smör och salt gärna i en matberedare. Tillsätt mjölk och riven ost. Blanda allt till en jämn deg. Låt degen vila svalt i 15 minuter. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta. Skär den i 1 X 10 cm remsor. Tvinna ihop remsorna och pensla dem med ägg. Strö över riven ost och paprika pulver eller vallmofrön. Kanske hälften paprika och hälften vallmofrön. Grädda i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna på galler. Servera till soppa, buffé, till drinken...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jalapeno82 18 december 2009

    Lite sugen på att prova dina "pinnar" men undrar, blir det bara 10 st av ett recept?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.