Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jasmin´s födelsedagstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En tårta som bara blev till då barnbarnet skulle ha en hallonsockerkaka med hallon sen farmor gör du tårtan! Så här blev det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Se till att det står ett ugnsgaller i den nedre delen av ugnen.
  2. Ta en klick smör på en bit hushållspapper och smörj in formen noga. Häll i några matskedar ströbröd. Skaka runt i formen tills hela insidan av formen är täckt med ströbröd. Fyll på med mer ströbröd om det behövs.
  3. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt.
  4. Knäck äggen i en bunke, häll i socker och vispa tills det blir ljusgult och fluffigt. Häll i den ljumma mjölken. Lägg i vaniljsocker och vispa snabbt ihop allting.
  5. Blanda ner bakpulvret i mjölet, rör om ordentligt med en gaffel. Rör försiktigt ner mjölet i smeten. Vispa inte!! Häll smeten i formen.
  6. Ev. röd karamellfärg.Häll på hallonen precis innan du sätter in kakan i ugnen.
  7. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och ställ klockan på 40 minuter.
  8. Testa att kakan är klar genom att sticka en baksticka eller en tandpetare mitt i kakan. Om stickan kommer upp torr är kakan klar annars måste den gräddas några minuter till.
  9. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den på ett fat eller en skärbräda.
  10. Vispa grädden och gör marzanpulver enligt anvisningen på paketet. Dela tårtan försiktigt och lägg på olika lager.
  11. Rosa glasyr: Lägg osten, florsocker och vaniljsocker i bunken och vispa till en jämn fluffig smet.
  12. Droppa ner ett par droppar karamellfärg och vispa lite till.
  13. Ta en slickepott eller tårtspade och bred glasyren på sockerkakan, som ska ha svalnat.
  14. Marsipanros: Skär fyra tunna skivor av den rosa marsipanrullen. Lägg skivorna omlott ovanpå varann i en rad så att varje skiva täcker lite av den som är under.
  15. Rulla ihop raden av skivor till en tjock rulle. Skär rullen mitt itu. Kläm ihop så det blir ett blomfäste där du har skurit och vik ut rosens blad lite grann.
  16. Gör blad av tunna skivor grön marsipan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.