Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jessicas Pestopaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En näringsrik paj som är god både varm och kall, passar utmärkt som sommarlunch. Serveras med fördel tillsammans med en god italiensk sallad och hemmagjord lemonad. Fräscht, enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp: 200 grader Mixa smör, mjöl, havregryn och linfrö i en matberedare, knåda ihop till en boll och lägg i frysen ca 10-15 min. Arbeta ut degen i en pajform, stick hål på degen ca 10 ggr med en gaffel. Förgrädda i ugn ca 10 min.
  2. Skölj samtliga grönsaker, hacka purjolök och soltorkade tomater. Låt spenaten och ruccolan vara hela, för en snabbare och snyggare paj. Skär quorn/kyckling i bitar.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, pesto, ost och kryddor till en stanning. Ta ut det förgräddade skalet ur ugnen och fyll. Häll över äggstanningen och ställ tillbaka in i ugnen. Låt stå tills den stannat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gata 2 mars 2011

    Gillade grundreceptet, men hade inte alla de grönsakerna hemma så att jag bytte ut mot en påse frysen blandning av sockerärtot, broccoli och haricot verts i pestosås med grillade tomater. Rätten blev både jättegod och lättlagad - återkommande favorit. :)

  • Kala1 12 augusti 2012

    Denna paj är den godaste jag någonsin ätit. Jag hade kyckling i den, och Serverade den tillsammans med en sallad av tomater, mozzarella som marinerats med vitlök salt och olivolja, nektariner, olika sorters gränslösas och rostade pnjenötter. Det blev verkligen supergott :-))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.