Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jitterbuggare med choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Klassisk småkaka som blir både extra fin och extra god med kardemumma och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, kakao, nystött kardemumma, socker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på plastfolie och tryck ut till en tjock fyrkant. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en platta som är ca 30x15 cm. Vispa äggvitan till ett skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen, men lämna ett par cm längs ena långsidan. Rulla ihop från långsidan, som en rulltårta, med hjälp av plastfolien. Låt rullen ligga i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Ta ut rullen och skär i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.