Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jjulpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet har jag fått av en kompis, det är riktigt gott faktisk, den här pajen skall serveras till skinka, korv och lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Hacka mjöl och smör grynigt, tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och ställ kalt 30 min.
  2. Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka den några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör. Salta och peppra. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min i 200 grader.
  3. Lägg i kålblandning och ost. Slå på äggstanning, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.