- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Underbart god chiligryta, enkel att göra och inte alltför dyr. Tänk på att den tar sin tid att göra så minst 2 timmars koktid (gärna längre) för så gott resultat som möjligt!
Instruktioner
- Börja med att skära köttet i bitar ca 2 x 2 cm.
Bryn i gjutjärnsgryta med olivolja och margarin tills köttet har fått stekyta på alla sidor.
- Skär därefter chilifrukterna i finhackade små bitar och lägg i med köttet. Skala löken och dela i 4 stora bitar, skär paprikan i ganska stora bitar och lägg ner i grytan med löken. Salta och peppra efter egen smak.
- Skär tomaterna i fina bitar och lägg ner i grytan.
Tillsätt till sist 3 lagerblad, 2-3 vitlöksklyftor, krossade tomater och vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i minst 2 timmar.
- Vi brukar själv låta det koka längre för köttet blir godare ju längre det får koka, liksom smakerna i grytan.
- Servera gärna med couscous och en klick gräddfil med citronsaft!
NJUT! :)
Publicerat den
16 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar