Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Joakims fantastiska chiligryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god chiligryta, enkel att göra och inte alltför dyr. Tänk på att den tar sin tid att göra så minst 2 timmars koktid (gärna längre) för så gott resultat som möjligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära köttet i bitar ca 2 x 2 cm. Bryn i gjutjärnsgryta med olivolja och margarin tills köttet har fått stekyta på alla sidor.
  2. Skär därefter chilifrukterna i finhackade små bitar och lägg i med köttet. Skala löken och dela i 4 stora bitar, skär paprikan i ganska stora bitar och lägg ner i grytan med löken. Salta och peppra efter egen smak.
  3. Skär tomaterna i fina bitar och lägg ner i grytan. Tillsätt till sist 3 lagerblad, 2-3 vitlöksklyftor, krossade tomater och vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i minst 2 timmar.
  4. Vi brukar själv låta det koka längre för köttet blir godare ju längre det får koka, liksom smakerna i grytan.
  5. Servera gärna med couscous och en klick gräddfil med citronsaft! NJUT! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.