Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jölmens lyxiga köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket trevlig matpaj att äta som kvällsvickning i goda vänners lag, eller som middag. Den är underbar, vilket som.... Dijónsenapen är en trevlig smaksättare...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, margarin och vatten till pajdeg. Låt vila kallt i 15 minuter. Tryck ut i en stor pajform och förgrädda i 200- 225 º i 5- 10 minuter.
  2. Strimla paprikorna och hacka löken. Stek dem tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är lagom stekt tillsätts crème fraiche, buljongtärning och vatten. Smaka av med salt, cayennepeppar och dijónsenap. Häll såsen i pajskalet och täck med riven ost.
  3. Grädda pajen i 200- 225 ºC i c:a 15 minuter tills osten fått fin färg.
  4. Servera med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.