Ljuvligt god aprikoskaka med smak av citron och mandel.
(Det ska inte vara något bakpulver i smeten)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och strö kokosflingor i botten och runt om kanterna på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och citronskal. Tillsätt riven bittermandel eller arom. Sikta ner mjölet.
- Bred hälften av smeten i formen. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Bred på resten av smeten och strö över kokosflingorna.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan tas ur. Garnera med vispad grädde och krasseblommor.
Publicerat den
29 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar