Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas blommande aprikoskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god aprikoskaka med smak av citron och mandel. (Det ska inte vara något bakpulver i smeten)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och strö kokosflingor i botten och runt om kanterna på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och citronskal. Tillsätt riven bittermandel eller arom. Sikta ner mjölet.
  3. Bred hälften av smeten i formen. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i smeten. Bred på resten av smeten och strö över kokosflingorna.
  4. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan kakan tas ur. Garnera med vispad grädde och krasseblommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.