Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas kladdkaka med violer

 
  • Serverar: 9-16 portioner
Skriv ut

En underbart god kladdkaka där ingredienserna skiljer sig lite ifrån den klassiska kladdkakan. Denna kladdkaka är nog den godaste jag ätit på länge, och jag som älskar kladdkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och hackad choklad i en stor kastrull på medelvärme. Rör om tills chokladen smälter. Låt blandningen svalna något. Tillsätt kondenserad mjölk eller grädde, muscovadosocker eller farinsocker, ägg, vaniljsocker och hackade nötter under omrörning. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk form med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Smöra formen och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Ta formen ur ugnen och banka den i köksbänken. Låt kakan kallna på galler.
  4. Putsa kanterna och skär upp kakan i 9-16 fyrkantiga bitar. Servera med vispad spritsad grädde och garnera med violer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.