Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas mumsigt nyttiga vinbärspaj!

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mitt egna recept på en delikat paj med vinbär, nötter, honung och farinsocker som inte bara är busenkel att göra utan också väldigt nyttig. Utan smör, mjölk, ägg eller mjöl! Cashewnötterna har en söt och mäktig smak som funkar mer än utmärkt som pajdeg. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa cashewnötterna, havregrynen och solrosfröna i en matberedare till en grovsmulig massa. Häll i honung och pressa citronsaft från citronhalvan. Mixa igen. Nu ska blandningen ha blivit lite mer kladdig och om den fortfarande är torr så häll i mer citron. Om du vill ha lite mer knäckig effekt, häll i mer honung.
  3. Ställ in nötblandningen i kylen medan du rensar vinbären. Om du har frysta vinbär, rensa dom och lägg dom sedan i pajformen, otinade. Därefter häller du en jämn tunn yta med ungefär hälften av farinsockret över bären. Häll nötblandningen över bären, ringla lite honung över alltihop och smula ner det sista av farinsockret.
  4. Pajen behöver inte stå i ugnen så länge, så 15 minuter brukar vara precis lagom. Men håll koll på pajen så att den inte bränns.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ThereseT 7 september 2009

    Låter jättespännande, ska prova vid tillfälle!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.