Rulla bitar av laxfilé i pepparmix och halstra i en het, torr panna.
Passar på buffébordet eller som entrérätt.
Instruktioner
- Börja med purén:
Skala skockorna och lägg dem direkt i iskallt vatten med lite pressad citron så undviker man att skockorna blir bruna.
- Skär jordärtskockorna i grova bitar och lägg i en kastrull. Slå över grädde och mjölk och koka skockorna mjuka, cirka 10 minuter.
- Mixa skockor, grädde och mjölk till en slät puré. Tillsätt smör och smaka av med salt och vitpeppar.
- Skär jämna bitar av laxfilén.
- Blanda ströbröd, pepparmix, chili och flingsalt. Vänd laxbitarna runt om i blandningen Låt laxen bli rumstempererad innan den ska stekas.
- Stek de panerade laxbitarna snabbt runt om på hög värme i torr stekpanna. Det är viktigt att laxen inte bli genomstekt utan har kvar en ordentlig kärna i mitten.
- Fördela jordärtskockspurén i djupa skålar, lägg en bit halstrad lax ovanpå och toppa med tunna strimlor av grönt äpple och en dillvippa.
- OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
- Lycka till!
Publicerat den
27 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar