Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskocksgratäng med morötter och purjo

 
Skriv ut

Gratäng lagad utan ägg.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rotsaker i skivor (inte för tunt) och strimla purjon. Koka rotsaker lite mjuka i lättsaltat vatten, lägg i purjon mot slutet av koktiden. Häll av kokspadet men spara 1 dl till gratängsås. Lägg upp grönsaker i en smord ugnsform. Skaka ihop mjölk och mjöl och häll i kastrull, tillsätt kokspadet och den rivna osten. Koka upp under vispning, lägg i smöret och sjud såsen en stund. Smaka av med peppar, riven muskot och eventuellt salt om så behövs. Häll såsen över grönsakerna och gratinera i 250 graders ugn, ca 15 minuter eller tills gratängen fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.