Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordärtskockssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Världens godaste soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala jordärtskockor och potatis. Dela i mindre bitar och fräs tillsammans med den hackade vitlöken och gula löken i olivolja i cirka 5 minuter. Precis så att löken börjar svettas.
  2. Häll på 5 dl vatten samt buljongen. Låt koka i 5 min. Häll sedan på grädden och låt koka i ytterligare 10-15 min.
  3. Ta av från spisen och dra igång din stavmixer. Kör tills soppan är slät och fin. Sila soppan genom en sil.
  4. Häll tillbaka i kastrullen och ställ på spisen. Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja.
  5. ÄT och NJUT av soppan tillsammans med en kall Heineken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fotkvinnan 21 oktober 2013

    Det här var en av de absolut godaste soppor som jag och min man har ätit! Vi kommer att laga den många gånger det är helt säkert.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.