Salade de tomates aux fraises är det ursprungliga namnet.
Instruktioner
- Skölj tomater och jordgubbar. Dela eller kvarta jordgubbarna beroende på storlek, skär tomaterna i inte alltför tjocka klyftor.
- Lägg tomater och jordgubbar i en skål, och häll över olivolja och balsamsirap (man kan eventuellt minska på mängderna olja och vinäger något - det här blir en generöst tilltagen dressing). Salta och peppra. Om du har tid, låt gärna det här stå och dra en stund.
- Hacka basilikan och blanda ner den. Lägg upp på ett fat eller på portionstallrikar. Skiva/strimla mozzarellan och lägg den på toppen.
- Njut av gästernas förvånade och förtjusta miner!
- Balsamvinägerreduktion:
För att göra balsamvinägerreduktionen låter du vinäger och socker koka ihop i en liten kastrull ca 5 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer socker beroende på hur söt du vill ha den. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna lite
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott gott-i-gott-gott!
Mycket fräsch och god sallad passar utmärkt till grillat, hur gott som helst!