Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikamarinerade jordgubbar och vit chokladpannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Som avslutning på en fest bjuder man på en annorlunda och fräsch dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jordgubbar i sockerlag:
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull några minuter. Strimla basilikabladen. Dra av från spisen och tillsätt basilika. Spara några blad till garnering. Häll upp och låt svalna.
  3. Skär jordgubbar i kvartar och läg dem i lagen. Ställ kallt.
  4. Pannacotta:
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Hacka chokladen och slå den varma grädden över. Rör tills chokladen löst sig. Ta upp gelantinet och tillsätt det under omrörning, vispa inte - då skummar det. Tillsätt spriten.
  6. Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 1/3, tänk på att jordgubbarna ska få plats. Kyl ner, minst 8 timmar (ställ ifry om det ska kylas snabbare).
  7. Servering: Lägg jordgubbar och lite av sockerlagen ovanpå pannacottan. Garnera med hela basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Soleado 10 juli 2016

    Hej Bomagnus! Ditt recept låter jättgott! Tack för receptet. Så gillar du jordbgubbar har jag ett recept som kommer från Spanien som heter Marinerade jordgubbar i vinäger – Fresas al vinagre [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]. Det sommar efterrätt smaka mums! Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.