Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnemousse med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite finare efterrätt, kanske till nyår eller varför inte på bröllopet?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet och 3/4 dl socker i en liten kastrull till en sirapsliknande konsistens, 3-4 min. Rör om då och då.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke, använd elvisp. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning. Vispa på låg hastighet tills marängsmeten är kall, ca 5 min.
  4. Blanda äggulorna, 1/4 dl socker och 2 msk av champagnen i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme eller i en större kastrull med sjudande vatten och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
  5. Ta upp gelatinbladen och lös dem i krämen. Rör i resten av champagnen, lite i taget. Vänd ner krämen i marängen.
  6. Vispa grädden men inte för hårt och rör i den.
  7. Klipp ca remsor av overheadpapper eller dubbelt bakplåtspapper som är ca 3 cm breda och något längre än formens omkrets. Tejpa ihop till cylindrar.
  8. Fyll på moussen till hälften och ställ dit cylindrarna och fördela resten. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
  9. Lossa mousserna runtom kanten med en vass våt kniv och lyft bort papperet. Servera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.